koopt nieuwbouwplan 306 appartementen ‘De Tijdgeest’ in Gemeente Zaanstad

Graag delen wij dat Veldboom onlangs eigenaar is geworden van locatie Ebbehout 1 te Zaandam, beter bekend als ‘De Tijdgeest’. Op deze locatie worden 306 nieuwbouw middenhuur en vrije sector appartementen gerealiseerd. De omgevingsvergunning is reeds verstrekt voor de bouw van het complex.
‘De Tijdgeest’ is gelegen op steenworp afstand van het treinstation te Zaandam. Op de plek van het voormalig kantoor van Achmea komt een duurzaam en hoogwaardig woongebouw met 9 bouwlagen. ‘De Tijdgeest’ zal zorgen voor een woningimpuls in het bruisende centrum van Zaandam. Onder het nieuwe appartementencomplex komt een moderne 2-laagse parkeergarage.

Het appartementencomplex bestaat uit een samenstelling van diverse bouwblokken met ieder zijn eigen karakter. De woningen worden duurzaam opgeleverd met een EPG van 0,16. Verder wordt het woongebouw voorzien van een WKO (Warmte Koude Opslag), een duurzame en extreem zuinige energiebron.
‘De Tijdgeest’ is gelegen naast een bekende hot-spot voor veel Nederlanders én Europeanen; De Zaanse Schans. Aan de Zaanse Schans liggen de wereldberoemde Zaanse Huisjes en tal van industriemolens uit de 17e eeuw.

De Architecten van Team 4 en Strategie Architecten bna zijn verantwoordelijk voor het ontwerp. De constructie zal verzorgd worden door Goudstikker – de Vries B.V. – de Vries. Uiteindelijk zal Veldboom het wooncomplex gaan verhuren. Wij verwachten in Q3 2022 te starten met de bouw.