Aan de rand van het centrum van Harderwijk ontwikkelt Veldboom een aantrekkelijke woon- en werkomgeving. Er verrijzen 220 huurwoningen (zorgwoningen, sociale huurwoningen maar ook vrije sector huurwoningen) en kantoorruimten. Nijhuis Bouw is verantwoordelijk voor de uitvoering van de gebiedsontwikkeling. Wij spraken met technisch directeur Martin Weghorst over zijn ervaring bij deze samenwerking.

Martin Weghorst, Nijhuis Bouw
“Zeg alsjeblieft je” benadrukt Martin Weghorst, waarmee hij direct de connectie tussen Veldboom en Nijhuis Bouw vertaalt, die zakelijk maar ook toegankelijk is. “Sinds oktober 2018 ben ik technisch directeur bij Nijhuis Bouw, vestiging Rijssen (Overijssel). De driehoekregio Zwolle, Enschede en Deventer voorzien wij van huisvestingoplossingen. Ikzelf hou mij bezig met de uitvoering: van voorlopig ontwerp tot en met de oplevering.” Waaronder het markante project Dichterskwartier Harderwijk in opdracht van Veldboom.

Veldboom project: Dichterskwartier
“Deze samenwerking komt voort uit een opdracht die onze vestiging Assen voor Veldboom in 2018 heeft uitgevoerd in het Jullensblok,” bestaande uit circa 200 appartementen in het centrum van Groningen. “Doordat Nijhuis Bouw kennis heeft van meerdere bouwmethoden zijn we in 2019 benaderd voor het project Dichterskwartier in Harderwijk. Het is een concept van Veldboom, ontworpen door de architecten van Team 4. Wij voeren de bouw en optimalisatie uit.” De oplevering vindt naar verwachting plaats in 2023.

Veldboom omarmt goede ideeën
“Over deze opdracht kan ik heel eerlijk zijn. Ik vind het namelijk een heel mooie en ook constructieve samenwerking. Er is binnen het projectteam ruimte voor eigen inbreng. Zodanig, dat wij de goede ideeën die wij hadden mochten toepassen.” Een duidelijk voorbeeld daarvan is het installatieconcept, dat inspeelt op verduurzaming en anticipeert op stijgende energieprijzen. “In dit geval is gekozen voor centrale warmteopwekking. Wij hebben de kosten in beeld gebracht, maar ook het verbruik en onderhoud. Het projectteam heeft hier onder leiding van Veldboom heel positief op gereageerd en het uitgevoerd.”

“De betrokkenheid bij projecten en het ondernemerschap van Veldboom vind ik indrukwekkend” – Martin Weghorst

Prettig contact met Veldboom
“Inmiddels zijn we met elkaar in gesprek over een vijf- of zestal volgende projecten. Onze intentie is dan ook dat wij met Veldboom de komende jaren een constante samenwerking hebben.” De aanspreekpunten voor Martin Weghorst zijn Johannes Flim, Henk Kragt en Axel Veldboom. “Makkelijk, goed bereikbaar contact vind ik. We spreken elkaars taal en ik denk dat we elkaar goed aanvullen. Er zijn korte lijnen, iets waar niet alleen Axel Veldboom van houdt, maar ook de andere mensen die er werken. We kunnen elkaar bellen op elk moment van de dag. Dat geeft vertrouwen.”