Het project Pikeursbaan 9,11 & Verzetslaan 30 in Deventer is momenteel in volle gang. De Pikeursbaan 9,11 en de Verzetslaan 30 gaan een mix worden van wonen en kantoren en zullen samen een bijdrage leveren aan de Stadscampus De Kien. De Kien Stadscampus omvat het stationsgebied van Deventer. Het project wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Wijlens samen met Rouwenhorst Isolatie, Van Dorp, Evers Partners en Eissink plafond- wandsystemen. Daarnaast werken de Gemeente Deventer, Urban Climate Architects en Witteveen + Bos ook mee aan dit project. Het doel is om de Pikeursbaan 9,11 & Verzetslaan 30 wat voorheen leegstaande kantoorpanden waren te transformeren naar een duurzame woonomgeving inclusief commerciële ruimtes voor innovatieve ondernemingen. De verwachting is om de eerste fase van dit project in Q3 2022 op te leveren. De laatste fase van dit project zal in Q4 2022 opgeleverd worden.

Momenteel bevinden de Pikeursbaan 9 en de Verzetslaan 30 zich in de fase realisatie. Per 1 februari 2022 heeft Witteveen + Bos de eerste 3 etages opgeleverd gekregen voor de Pikeursbaan 9. Aan de Pikeursbaan 9 zijn we flink aan het verbouwen en zijn we halverwege de uitvoering. 2 Woonlagen worden getransformeerd en in februari is er een omgevingsvergunning aangevraagd omdat wij aan de Pikeursbaan 9 één woonlaag willen toevoegen. Uiteindelijk willen wij op elke verdieping 8 appartementen realiseren om uiteindelijk 24 appartementen te creëren.

Eind december 2021 is er een omgevingsvergunning aangevraagd voor de begane grond aan de Verzetslaan 30.  Begin april 2022 heeft Veldboom deze omgevingsvergunning ontvangen, hiermee zijn de aanpassingen van de begane grond aan de Verzetslaan 30 goedgekeurd. Hiermee kunnen de werkzaamheden voor de laatste verdieping van het het nieuwe kantoor van Witteveen en Bos worden ingepland. Hier zijn wij erg blij mee. Mede door deze vergunning willen wij de begane grond aan de Verzetslaan 30 niet alleen moderner maken, maar ook transparanter maken om uiteindelijk een passende uitstraling te creëren voor het gebied.

De Pikeursbaan 11 bevindt zich in de ontwerpfase. Momenteel worden hier drie bouwlagen getransformeerd en 2 bouwlagen opgetopt om in totaal 33 appartementen te realiseren. De begane grond blijft een kantoorruimte. Om te voorzien van voldoende buitenkwaliteit worden erop de bovenste 2 verdiepingen privé-balkons aangelegd. Verder creëren wij voor alle bewoners een openbare tuin om sociale controle tussen de bewoners te stimuleren en om voldoende buitenkwaliteit te creëren. Om verbintenis te creëren zullen alle drie de gebouwen een overeenstemmend materiaalgebruik en vormgeving krijgen.

Om mensen niet alleen te voorzien van sportfaciliteiten, maar ook sociale cohesie is er een fitnessruimte aanwezig voor de bewoners in de Pikeursbaan 9 & 11. Verder is er ook een wasserette aanwezig om zo de bewoners met elkaar te verbinden. Daarnaast denken wij aan de mobiliteit van onze bewoners. Zo zijn alle fietsen verplaatst van het maaiveld naar een grote fietsenberging. Om een groene impuls te geven aan de omgeving wordt naast de openbare tuin ook groene dakgevels gerealiseerd voor natuurinclusiviteit. Uiteindelijk willen we met dit project een groene impuls geven aan het gebied en de ontwikkeling van De Kien. Innovatieve ondernemingen, startups en starters zijn van harte welkom om een ruimte te huren aan de Pikeursbaan 9,11 of Verzetslaan 30.