Veldboom is eind 2021 eigenaar geworden van twee objecten namelijk de Louis Armstrongweg 18-24 & 100 in Almere!

Beide gebouwen zijn gelegen in de Muziekwijk te Almere en zijn voorheen gebruikt als commercieel kantoorgebouw. Vlak naast de gebouwen bevindt zich Station Almere Muziekwijk. De voormalige commerciële gebouwen worden getransformeerd naar een hoogwaardige en duurzame woonomgeving waarbij we onderzoeken of we meerdere woonlagen kunnen toevoegen. Voor de Louis Armstrongweg 100 zal op de begane grond gewerkt worden. Voor de sportliefhebbers wordt er ruimte vrijgemaakt voor een fitnessruimte om de gezondheid en de sociale binding van de bewoners te stimuleren. In totaal verwachten we ongeveer 21 woningen te maken aan de Louis Armstrongweg 100. Aan de Louis Armstrongweg 18-24 zullen naar verwachting 23 woningen gerealiseerd worden. Om te streven naar duurzaamheid zullen alle appartementen in beide gebouwen gasloos zijn.

De meeste woonruimtes worden voorzien van een privé buitenruimte om te streven naar voldoende buitenkwaliteit. Daarnaast zal de bovenste verdieping naast maisonnettes bestaan uit groenvoorziening en een royaal dakterras. Juurlink + Geluk Urbanism & Landscape Desgin ontwerpt het hele gebied zodat alle individuele gebouwen in een samenhangend gebied komen waarin functies en voorzieningen samenkomen om zo een fijn woon- en leefklimaat te realiseren. Hierdoor worden ook auto’s en vuilcontainers zoveel mogelijk aan het zicht onttrokken. Zo creëren we een fijne plek waar mensen graag wonen en elkaar ontmoeten in een groene buurt.

Voorheen zijn Louis Armstrongweg 36-42, 44-50, 78-84 en 122 ook aangekocht door Veldboom. Veldboom heeft de ambitie om de gehele woon en werkomgeving aan de Louis Armstrongweg te optimaliseren voor een optimaal gebruik van de verschillende functies in dit gemengde gebied. Samen met Juurlink + Geluk Urbanism & Landscape Desgin, De Architecten van Team 4, Gemeente Almere & Ingenieursgroep Emmen gaan wij dit realiseren.